1
324

Jossss! 555+ Kata-Kata Cinta Bahasa Jawa Unik, Gaul, dan Romantis

Sebagai menu pelengkap dan pemanis buat instagram pasti anda memerlukan yang namanya caption atau keterangan. Bisa menggunakan kata-kata cinta bahasa jawa atau sebagainya.

Kali ini admin akan menyajikan artikel untuk anda bisa pakai buat caption instagram maupun facebook tentang caption yang menggunakan bahasa jawa.

Umumnya artikel ini buat kalian semua terkhusus untuk orang jawa. Bahasa jawa merupakan bahasa yang biasa digunakan oleh masyarakat jawa.

Simak dengan seksama! Berikut caption-caption jawa karya orang jawa sendiri hehe.

Caption Jawa

lamazinc.com

“Rindu?! Wis pasti! Ndungo?! Wis mbendino. Lha terus kok mage gurung iso ketemu?! Margane Allah kami nyiapno waktu bernyanyi pas gae awakmu.”

“Yo wis ben aku bangsat tapi aku duwe sifat koyo malaikat. Daripada bangun apik tapi duweni sifat munafik.”

“Gayane kekinian, DSLR kamerane, dan klambine distronan. Tapi, sayang ora iso moco al-qur’an, ngonoo arep dadi menantu idaman. Situ waras tah edan?!”

“Kowe ngerti to lagu sewangen sing jare wulan ra ninggalke bumi lintang karo ninggalke langite. Iyo kuwi podo koyo tresnoku nak koe ra akan ninggalno kebangkitanku.”

“Kulo tiang jawi, mboten alus mboten kasar. Dialusi ngerti dikasari nggih wani.”

Kata-Kata Jawa

kampusnesia.com

“Bermimpilah setinggi langit! Yen kowe tibo turumu kurang minggir.”

“Kadang aku bingung karoolusi! dichat tapi ra mbalesi.”

“Ilangmu uduk gawe aku nggoleki, tapi ilangmu gae aku tau diri.”

“Ojo gampang frustasi mergo masalah ati! Pedot siji?! Sewu menyanyikan ngantri.”

“Kowe sayang?! Dadi wong lanang sing iso mencintai cah wedok ora utuh butuhe dewe butuhe.”

“Sing bagus akeh gantine, sing gemati gampang golekane. Sing ganteng turah-turah, sing gelem dijak susah?! Halah payah.”

“Ojo gawe aku loro! Mergo aku tresno tanpo ndelok rupa! Nek kowe milih wong liyo aku tak mau menyanyikan lungo.”

“Jare sopo aku tanpamu butiran debu! Maaf sayang aku tanpamu bahagia selalu.”

“Nakal?! Tak lereni. Sinau?! Tak tekuni. Moco buku?! Tak rajini. Insya Allah joe jodohku tekan mati.”

Kata-Kata Bahasa Jawa

mediaindonesia.com

“Mung wedok goblok bernyanyi gelem ninggalke pas lagi sayang-sayange.”

“Pantesan aku lemu mungil. Bendino mangan sego udu mangan konco.”

“Karanggeneng keras lur. Kowe sing polah tonggomu sing ceramah.”

“Nek jaman saiki wong lanang mandang fisik! Wong wedok yo oleh mandang duit.”

“Tak jogo sak isoku. Tak perjuangke sak kuatku. Tak pertahanke sak mampuku. Tak bahagiakke selama koe isih bareng aku.”

“Seko Arema kalian iso belajar. Nek cinta kuwi ora mng sau jiwa wae.”

“Tapi, yo butuh satu hati sing sing serasi lan satu janji setia.”

“Koe ilang tak goleki, koe sibuk tak makluni. Tapi, nek koe selingkuh yo aku golek ganti.”

“Ayumu ora sepiro, tapi polahmu ora ngiro-ngiro. Masalah playboy kene yo wis khatam, ngadepi playgirls murahan wis reunian.”

Kata-Kata Jawa Lucu

puterisalehar.blogspot.com

“Diputuske pacar kog nangis deloko wae Nella Kharisma ditinggal rabi wae malah hae hae.”

“Dear cewek. Jalok pacar koyok Dilan?! Alok ra lah! Amargo wong kuwi isone ngeramal ora ngelamar.”

“Janjine bebarengan nganti tekan pelaminan. Ra bakal meninggalkan masio akeh cobaan. Tapi, kok malah pedot ning tengah dalan. Mergo ono wedok liyan, lha opo njalok tak bacok sampean.”

“Aku jomblo, wajar mung pelajar. Tugasku belajar ora nggolek pacar.”

“Opo aku cah cinta?! Sapurane aku udu cah cinta sing ngalor ngidul gawe dusta, nanging aku cah cinta sing duwe cita-cita kuwi?! Bahagia.”

“Ojo ngaku kuat! Nek durung iso mangan watu! Ojo ngaku hebat! Yen durung dadi menantune bapakku.”

“Pancen rupaku wagu. Dandananku yo ra bermutu. Tapi, yen ngaplok ndasmu aku bantu.”

Kata-Kata Jawa Bijak

islamaktual.net

“Aku nek bejuang koene ngilang! Sak tenane ati wegah kelangan. Aku wis tenan jebol koe dolanan.”

“Nek niatmu lungo monggo. Nek niatmu bertahan tak perjuangno. Mergo cinta kuwi butuh pengorbanan ora gur sekedar omongan opo maneh mung ketikan!”

“Sampe kapan?! aku mok gae loro. Yen hadirmu kelaran aku siap lepas tangan karo ngomong selamat tinggal.”

Piye mas? Enak ditinggal pergi. Yo ngono kuwi yen kowe senenge ngumbar janji! Tapi, ra ono bukti. Wis dinikmati wae, kuwi karma seko ILahi, dudu karma seko Roy Kiyosi.”

“Aku wis nyaman, emo ditinggal. Terus aku wis kadung sayang, dadi tulung ojo gae dolanan. Iki masalah perasaan dudu mobil-mobilan.”

“Aku ra pernah guyon karo perasaan, mergo dipermainkan kuwi rasane menyakitkan.”

Keterangan Jawa

bacasajalah.com

“Ojo angga diceluk ‘Sayank’.Mergo jaman saiki sayange dibagi-bagi kanggo wong sing ra duwe ati.”

“Masio perhatianku ora ketoro koyo “Alif Lam Syamsiyah”. Tapi, saorane cintaku koyo “Alif Lam Qomariyah” sing diwoco jelas.”

“Dear koncoku, thank you wis selalu ono ning sandingku, masio dewe sering padu lan salah siji ono sing nesu. Tapi, aku salut karo awakmu tetep selalu ono pas aku susah seneng.”

“Ora golek sing sempurna! Mergo lucumu lan ketulusanmu iso gae aku bahagia.”

“Awakku ora terkenal. Dapuranku yo ora tenar. Ning Insya Allah sayamgku ora musiman.”

Kata-Kata Jawa Cinta

pexels.com

“Jenenge wong iri, sak polahku mesti dikomentari, sak saifatku mesti diikuti, ora gelem ngoco diri. Senengane ngurusi tanpo dibayari yo gari senyum.”

“Wong lanang sing gemati ora tau ngingkari janji. Tapi, iso selalu ngei bukti lan sanggup njogo hubungan sing jalani nganti tekan mati.”

“Aku bertahan ora mergo kesempurnaan utowo keistimewaan. Tapi, aku bertahan mergo roso nyaman sek marai aku wedi kelangan.”

“Kacang ya kacang, nek dipangan yo gurih. Chatan yo chatan, nek ra dibales perih.”

“Kadang beras kadang ketan. Kadang waras kadang edan.”

“Hello kitty ra nde lambe to?! Ipin ra nde rambut to?! Doraemon ra nde kuping yo to?! Lek awakmu ra nde ati to?!”

“Ceri yo ceri. Nek mateng yo legi. Mbaperi yo mbaperi. Tapi, kudu wani macari.”

Caption Romantis Bahasa Jawa

pexels.com

“Pak, bu aku keluyuran bukan ingin menjadi anak nakal. Hanya aku ingin bermain di masa remaja bersama kawan sejalan.”

“Urip tanpo bacotane wong kui ora syahdu. Rasanono aku selagi kowe ijek due lambe. Sok nek lambemu tak tuku koe iso opo.”

“Ojo wedi karo udan. Udan mung nelesi ora nglarani.”

“Sampean pacare?! Kenalke kulo mantane! Sing ditinggal pas lagi sayang-sayange. Dikei janji-janji manis dee. Dan Insya Allah sampean korban selanjute.”

“Plagiat mergo iri?! Konconan mergo pengen terpandang?! Hahaha dunia tak sebangsat itu kawan.”

“Piye mas?! Enak to ditinggal pergi. Yo ngono kuwi nek koe seneng ngumbar janji tapi ra ono bukti. Wis karek dinikmati kuwi karma seko Ilahi, dudu karma seko Roy Kiyoshi.”

“Ojo sia-siakke wong wedok sing gelem berjuang. Gae koe sing bela-belani chat dhisik sing relo keturon. Demi kabarmu opo neh nganti nangis goro-goro ora gelem kelangan koe kuwi pantes diperjuangke.”

“Kowe luwih mentingke game daripada waktu?! Yen aku wis lungo ojo harap aku bali neh. Mergone jarum jam ra bakal iso muter ke kiri.”

“Cinta kuwi teko njero dodo dudu sekko rupo oponeh bondo. Yen kowe wis nerimo tak perjuangno lan aku bakal njogo ra bakal ngeculno.”

Show Comments

No Responses Yet

    Tinggalkan Balasan